Menu Sluiten

Zwembad Molenduinbad, Norg

  • Opdrachtgever: Molenduinbad Norg
  • Systeem: BaOpt, 1 toevoerkanaal
  • Installateur: Van Dorp Installaties

Zwembad Molenduinbad in Norg kan weer vooruit na een opknapbeurt

Nadat de gemeente Noordenveld had ingestemd met een grootschalige renovatie van het Molenduinbad, zijn de werkzaamheden in maart 2017 gestart. Op het gebied van installaties, was dat zeker geen kleine klus voor installateur Van Dorp uit Heerenveen. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het realiseren van een nieuwe beweegbare bodem, een nieuwe luchtbehandelingskast van Rosenberg en nieuwe circulatiepompen. Het is erg opvallend dat de grote blauwe ventilatiekanalen na de renovatie ontbreken. Het verwijderen van deze ventilatiekanalen is te danken aan de toepassing van het BaOpt-systeem. Het innovatieve systeem realiseert dat de conventionele gedachte van ventileren losgelaten wordt. Met BaOpt wordt lucht door het zwembad verdeeld middels een variërende overdruk. Deze overdruk wordt zeer nauw en slim geregeld.

Een grote verbetering

Manager Joost Veenema van het Molenduinbad heeft het volgende te zeggen over het BaOpt-systeem:

“Wij zijn in het zwembad erg blij met het nieuwe systeem. Het binnenklimaat is erg verbeterd. Het voelt gewoon prettiger, net zo behaaglijk warm, maar minder drukkend. Dit is een grote verbetering voor onze bezoekers, maar zeker ook voor ons badpersoneel. Zij staan immers dagelijks in dit klimaat. Wat ook een erg prettige bijkomstigheid is, dat de luchtkanalen niet meer in de zwemzaal hangen. De ophangconstructie hoeft niet meer jaarlijks gecontroleerd te worden en er blijft nu geen stof meer op de kanalen achter. Bovendien is het gewoon een veel mooier gezicht. Kortom, wij zijn zeer tevreden met het BaOpt-systeem.”

Perfect binnenklimaat

Het systeem draait nu 3 maanden naar verwachting. Geen voelbare luchtstromen meer, geen condens meer op de ramen en een heerlijk gelijkmatig binnenklimaat. Bovendien is het systeem is veel energiezuiniger dan de jaren hiervoor.

Voor renovatie

Molenduinbad voor renovatie BaOpt

Na renovatie

Molenduinbad na renovatie BaOpt