Menu Sluiten

Monumenten

Monumenten zonder zichtbare installatie met BaOpt

Het optimale ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem

Het ventileren, verwarmen en koelen van monumenten kan een uitdaging zijn. Er kan namelijk niet zomaar een installatie aangelegd worden met allerlei buizen en roosters. BaOpt biedt hiervoor de oplossing. Met het systeem heeft u namelijk geen zichtbare installatie nodig, maar geniet u toch van een comfortabel binnenklimaat.

Hoe werkt het?

BaOpt zorgt voor een evenredige luchtverspreiding door de ruimte d.m.v. drukverschillen (diffusie). Ingeblazen warme en koude lucht bereikt daardoor alle hoeken van de ruimte zonder gerichte luchtstroom. De lucht wordt eerst ingeblazen en verspreidt zich vervolgens geleidelijk. Hierdoor is één inblaaspunt per ruimte voldoende om het klimaat te regelen in een monument.

All air

Het BaOpt-systeem werkt volgens het ‘all air’-principe. Dit betekent dat er voldoende verwarmde of gekoelde lucht wordt ingeblazen om zonder externe radiotoren of airco’s het gewenste binnenklimaat te realiseren. Hierdoor blijft dat ene inblaaspunt écht alles wat u nodig heeft om te ventileren, verwarmen en koelen!

BaOpt in een monumentaal pand

Frisse lucht zonder open ramen

In veel monumentale panden is het niet mogelijk de ramen te openen. Daarom ventileert BaOpt op basis van CO₂-sensoren. Hoe meer mensen er in een ruimte zijn, hoe meer er dus geventileerd wordt. Bovendien wordt ingeblazen frisse lucht perfect verspreid door de gehele ruimte. Een gezond binnenklimaat in uw monument begint dus bij BaOpt.

Monument 2.0

BaOpt 2.0 is de totaaloplossing voor uw monument. Naast de bovenstaande voordelen van BaOpt profiteert u van Climatics om uw installatie van afstand te monitoren en te laten optimaliseren. ACS zorgt ervoor dat alles in bedrijf gesteld wordt. Zo heeft u alles in één keer voor elkaar!

Wat kan BaOpt betekenen voor uw monumentale pand?

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw monument? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.