Menu Sluiten

Industrie

Comfortabele en duurzame fabrieken met BaOpt

Het optimale ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem

In de industrie wordt vaak gewerkt in grote hallen. Het is moeilijk om daar een homogeen en comfortabel binnenklimaat te krijgen. BaOpt is dé oplossing voor de industrie. Het BaOpt-systeem zorgt er namelijk voor dat de lucht in uw ruimtes zich d.m.v. drukverschillen (diffusie) evenredig verdeelt. Dit zorgt voor een comfortabele werkomgeving en bespaart daarnaast nog eens energie!

Geen tocht of koude voeten in gekoelde ruimtes

In bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie is het van belang dat er in koude ruimtes gewerkt wordt. BaOpt creëert een binnenklimaat waarbij koude lucht niet naar de grond zakt, waardoor uw medewerkers minder last hebben van koude voeten.

Bovendien kunt u met BaOpt tocht elimineren doordat er geen ventilatoren nodig zijn door de hele ruimte. Tocht kan de gevoelstemperatuur in een gekoelde ruimte extra laag maken waardoor medewerkers het erg koud krijgen. Door uw ruimtes met BaOpt tochtvrij te maken, voelen ze warmer aan, terwijl het mogelijk blijft gekoeld te werken. Zo wordt werken in een koude omgeving een stuk aangenamer.

ijsjesfabriek

Forse energiebesparingen

Door BaOpt te gebruiken in de industrie, bespaart u veel stroom en gas. Op elke hoogte is de temperatuur namelijk ongeveer gelijk. U hoeft dus niet extra te koelen of te verwarmen omdat koude lucht zou dalen en warme lucht op zou stijgen, ook in een grote hal. Daarnaast hoeven ventilatoren niet langer gebruikt te worden voor het verspreiden van lucht. Er zijn dus minder van nodig en de blaassnelheid kan omlaag. Sterker nog: één inblaaspunt is vaak voldoende voor een hele ruimte.

Industrie 2.0

BaOpt 2.0 is de totaaloplossing voor comfort en energiebesparing in de industrie. Bovenop de BaOpt-software krijgt u het beheersysteem Climatics, waarmee u uw installatie kunt monitoren via internet. Bovendien optimaliseert Climatics de installatie specifiek voor uw gebouw om nog meer energie te besparen. BaOpt en Climatics worden beide standaard geïnstalleerd door ACS, zodat u zeker weet dat alles goed werkt!

Wat kan BaOpt verbeteren in uw industriegebouw?

We kijken graag samen met u wat BaOpt voor u kan betekenen. Heeft u nog vragen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw pand? Wij helpen u graag.