Menu Sluiten

Hoofdkantoor VolkerWessels, Rijssen

  • Opdrachtgever: Homij Grote Projecten
  • Adviseur: Innax/Homij
  • Installateur: Homij Grote Projecten

VolkerWessels is een belangrijke internationale bouwonderneming die zich bezighoudt met wonen, werken en mobiliteit. Voor haar hoofdkantoor in Rijssen heeft het bedrijf gekozen voor BaOpt. Hierdoor ervaren medewerkers een aangenaam klimaat met voldoende frisse lucht.

Beheersbaar klimaat in het atrium

De vele ruiten in het atrium van VolkerWessels maken het een uitdaging om het binnenklimaat adequaat te beheersen. Met de vorige regelsoftware had men veel last van een koudeval bij de ramen op koelere dagen. Het BaOpt-systeem heeft hier verandering in gebracht.

Meer frisse lucht

Bovendien bereikt de lucht uit het ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem nu alle plekken in het atrium. Voorheen ontstond er een vaste luchtstroom tussen het inblaaspunt en het afzuigpunt. Dankzij BaOpt wordt lucht nu veel evenrediger verspreid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de speerpunten van VolkerWessels. Het bedrijf is namelijk veel bezig met duurzame projecten. Omdat BaOpt een stuk minder energie verbruikt dan conventionele regelsystemen, is het perfect voor een duurzaam denkend bedrijf als VolkerWessels.

Kantoorgebouw VolkerWessels