Menu Sluiten

Grote zalen

Comfortabel de voorstelling bijwonen met BaOpt

Het optimale ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem

In grote zalen zoals theaters is er vaak een redelijk harde luchtstroom nodig om te zorgen dat behandelde lucht de zitplaatsen van bezoekers bereikt. Dit kan zorgen voor tocht, wat erg onaangenaam is voor uw bezoekers. Met BaOpt kunt u het klimaat in uw zalen regelen zonder hard in te blazen, en terwijl de verwarmde of gekoelde lucht zich zelfs nog beter verspreidt.

Tochtvrije zalen

Met BaOpt verspreidt de lucht in uw zaal zichzelf door gebruik te maken van drukverschillen (diffusie). Gericht inblazen met hoge snelheid is daardoor niet meer nodig. Er hoeft ook niet meer geblazen te worden onder de stoelen. Met BaOpt kunt u met één inblaaspunt met een lage snelheid de temperatuur in uw zaal reguleren.

Betere temperatuurverdeling

In een grote zaal staan stoelen gewoonlijk van beneden naar boven opgesteld. Het kan dan een uitdaging zijn om te zorgen dat de temperatuur op overal gelijk is. BaOpt verspreidt alle lucht evenredig door de hele zaal. Warme lucht stijgt niet naar het dak en koude lucht blijft niet aan de grond hangen. Temperatuurverschillen op de tribune zijn hierdoor minimaal.

Energiebesparing

Eén inblaaspunt met een lage snelheid betekent ook dat u fors kunt besparen op ventilatorenenergie. Bovendien is er met BaOpt ook een stuk minder energie nodig voor verwarmen en koelen. Hierdoor wordt uw gebouw duurzamer en houdt u geld over voor de zaken waar het voor u om draait!

Ervaringen Rotterdamse Schouwburg

Jeroen de Leeuw, facility manager van de Rotterdamse Schouwburg, vertelt over zijn ervaringen met BaOpt.

Zalen 2.0

Kies voor BaOpt 2.0 en profiteer niet alleen van comfortabele en energiezuinige zalen, maar krijg bovendien toegang tot Climatics. Met Climatics kunt u het klimaat in elke zaal live in de gaten houden, waar u ook bent. Daarnaast kan het slimme platform de installatie optimaliseren door middel van AI om nog grotere energiebesparingen te realiseren. BaOpt en Climatics worden allebei standaard inbedrijfgesteld door ACS.

Wat kan BaOpt verbeteren in uw zalen?

Benieuwd hoe wij uw zalen comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen!