Menu Sluiten

De Jutter, Vlieland

  • Opdrachtgever: Gemeente Vlieland
  • Systeem: BaOpt, 2 toevoerkanalen
  • Architect: Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson BV
  • Installatieadviseur: Ingenieurs- en adviesburo Technion BV
  • Installateur: Pranger-Rosier Installaties BV

Voor kleinere scholen in minder centraal gelegen gebieden zijn de uitdagingen groot. Onzekerheid over toekomstige leerling-aantallen en over de lange termijn financiering, gecombineerd met de wens om een goede en ‘frisse’ school te ontwikkelen, maakt dat creatieve concepten nodig zijn. Het combineren van functies en het samenbrengen van innovatieve technieken leidt tot mooie voorbeeldconcepten.

Een nieuwe brede school

Op Vlieland is in opdracht van de gemeente Vlieland een nieuwe brede school gebouwd: De Jutter. Hierin zijn diverse educatieve organisaties gehuisvest; een goed voorbeeld van zo’n eerder genoemde creatieve oplossing. Het gaat hierbij om OBS ‘De Zeester’, VMBO ‘De Krijtenburg’, een kinderopvang en een bibliotheek. Tevens worden er muzieklessen gegeven.

De keuze voor BaOpt

Het is een van de ambities van de gemeente Vlieland om hun eiland tot een voorbeeld van duurzaamheid te ontwikkelen. Er is van tevoren dan ook goed nagedacht over de toepassing van materialen en systemen. De gebruikers van het gebouw hebben samen met installatieadviseur Technion gekozen voor het 2-kanalensysteem van BaOpt, gecombineerd met een warmte-koude opslag (WKO).

Cloudbased sturing

Samen met het projectteam heeft ACS het BaOpt-systeem verder ontwikkeld met naregelingen die via de cloud te benaderen zijn. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van cloudbased monitoring en sturing via Climatics. Het hele systeem kunnen we hiermee op afstand bijstellen en monitoren. Voor de gebruikers betekent dit een optimaal comfort en gemak tegen minimale investeringen.

De Jutter gebouw
De Jutter gebouw zijaanzicht
De Jutter Vlieland