Menu Sluiten

AFAS Experience Center, Leusden

  • Opdrachtgever: Homij Grote Projecten
  • Installateur: Homij Grote Projecten

Het AFAS Experience Center is een combinatie van het hoofdkantoor van AFAS met diverse faciliteiten, zoals een sportzaal, een restaurant en een theater.

Een goed klimaat met veel ramen

Het AFAS Experience Center bevat een groot restaurant met keuken die voorzien is van een groot raam. Daarnaast beschikt het gebouw er een theater met foyer eromheen in een glazen koepel. Om het klimaat in deze ruimtes beheersbaar te houden, heeft AFAS gekozen voor BaOpt.

Door de BaOpt-techniek worden er namelijk een aantal onaangename factoren geëlimineerd. Door de diffuse luchtverspreiding ontstaat er op de koudere dagen geen koudeval bij de ramen. Op de warmere dagen kan het gebouw door BaOpt perfect gekoeld worden, ondanks dat de zon door het vele glas naar binnen schijnt.

Bovendien staan er veel planten in de ruimte. Daardoor komt er veel vocht vrij. BaOpt kan met vochtsensoren de hoeveelheid vocht in de ruimte goed reguleren. Er wordt op basis van de luchtvochtigheid extra geventileerd. Hierdoor blijft het klimaat comfortabel.

Comfort in de theaterzaal

In de theaterzaal kunnen bezoekers comfortabel van hun voorstelling genieten. Er is gekozen om inblaaspunten onder de stoelen te gebruiken, maar deze hebben dankzij BaOpt een minimale blaassnelheid. Hierdoor voelt het publiek geen tocht. Daarnaast is er slechts één centraal inblaaspunt nodig, ook op lage snelheid.

Slimme rooksturing

Door de combinatie van BaOpt en Climatics kan theaterrook zich tijdens een voorstelling bewegen naar een ingestelde plek. Via Climatics kan de rooksturing worden ingesteld. BaOpt maakt het mogelijk om zonder hoge blaassnelheden te ventileren, verwarmen en koelen. Hierdoor zit de klimaatinstallatie de rooksturing niet in de weg.

AFAS Experience Center

Video: virtuele rondleiding door het AFAS Experience Center